Eγκαίνια μιας νέας πορείας

 

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για τον Θεόδωρο Τούντα και τον συνδυασμό του .Ο παλμός και το μέγα πλήθος  του κόσμου  ,η ζωντάνια των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και το πάθος και η αποφασιστικότητα του Τούντα ,θύμιζαν ένα ανάλογο ξεκίνημα,εκείνο των Δημοτικών εκλογών του 2002.

Ο Θεόδωρος Τούντας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στους υπόλοιπους 6 Δημοτικούς Συνδυασμούς,ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τους χωρίζει τίποτα.Ακούει και δέχεται ΄την καλοπροαίρετη κριτική τους και αναγνωρίζει την πρόθεσή τους για προσφορά στο Γαλάτσι.Όπως και αυτοί όμως,είναι αντίθετος στις πρακτικές και πράξεις του κυρίου Τσίρου,που καταδικάζουν όλους να ζουν σε ένα βρωμερό περιβάλλον κυριολεκτικά και μεταφορικά.΄

Όπως είπε,η απόφασή του για κάθοδο στις εκλογές,υπαγορεύτηκε από τη αγάπη του για τη πόλη και από την καταστροφική για τον Δήμο διοίκηση Τσίρου.Μια διοίκηση που προκάλεσε οπισθοδρόμηση παντού,ευτέλεια των θεσμών,κατάρρευση των υποσχέσεων,έξαρση του ρουσφετιού,της ανταλλακτικής ψήφου και της κακοδιοίκησης.

Μια διοίκηση που κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα, πολλαπλασίασε τις δαπάνες και έκανε χειρότερη την καθημερινότητα των πολιτών.Ο Θ. Τούντας περιέγραψε την πολτική του Τσίρου με 3 μόνος λέξεις.

ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ-ΑΔΙΑΦΆΝΕΙΑ

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις ψεύτικες υποσχέσεις(τα 20 ψέμματα) του Τσίρου.Από την μεταφορά του ΙΚΑ , την κεντρική πλατεία ,τα υπόγεια πάρκινγκ και την υπογειοποίηση της Βείκου έως τα πράσινα μπαλκόνια και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.Όπως χαρακτηριστικά είπε «έταζε λαγούς και πετραχήλια» ,ενώ οδήγησε  το  Δήμο στα πρόθυρα μιας χρεωκοπίας,που χρήζει προγράμματος διάσωσης.

Έκανε  εκτενή αναφορά  στην εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης ελπίδας και της αγωνίας των συμβασιούχων από τον Τσίρο,αφού τους υπόσχεται τη μονιμοποίηση,αν και γνωρίζει πολύ καλά τους φραγμούς που επιβάλει η σχετική νομοθεσία.

Παραδεχθηκε ότι έκανε λάθη,τα οποία τον βοήθησαν να μάθει,να γίνει καλύτερος,ενώ εμφανίσθηκε βέβαιος ότι η τωρινή προσπάθεια δεν θα ανακοπεί  από τον λαικισμό και την πελατειακή νοοτροπία της σημερινής Διοίκησης Τσίρου.

Στη συνέχεια  απάντησε στις κατηγορίες του Τσίρου,για κομματικές εξαρτήσεις,τόπο κατοικίας και επάγγελμα.

-Υπενθύμισε την κομματική ταυτότητα  του απερχόμενου Δημάρχου(μέλος της Ν.Δ),και την συμμετοχή του στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής προέδρου.

-Τόνισε την ιδιαίτερη σχέση που έχει με το Γαλάτσι,από τότε που γεννήθηκε έως σήμερα .Εδώ μεγάλωσε,εδώ πήγε σχολείο,ενώ εδώ έχει το γραφείο και τους φίλους του.Αναρωτήθηκε αν ο Τσίρος ήξερε το 2002 τον τόπο κατοικίας του…,τότε που όργωνε το Γαλάτσι και αποκαλούσε  τον Β.Παπαδιονυσίου «καταστροφέα»

-Το αστείο επιχείρημα περί επαγγέλματος και τσιμεντοποίησης όπως είπε ,δείχνει την έλλειψη σοβαρότητας και είναι γκαιμπελικής καταγωγής,αφού η σημερινή εικόνα του Γαλατσίου και του Λεκανοπεδίου γενικότερα,είναι αποτέλεσμα της στρεβλής ανάπτυξης δεκαετιών.Αντίθετα ώς Δήμαρχος της πόλης κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την εξιοποίηση των ελεύθερων χώρων,ενώ το έργο που άφησε δείχνει την γύμνια της σημερινής Διοίκησης.Σε ότι αφορά τις πολεοδομικές αρμοδιότητες που παραχωρεί ο Καλλικράτης στους Δήμους και τα υπονοούμενα της αθλιότητας και της λασπολογίας του Τσίρου,ξεκαθάρισε ότι ως Δήμαρχος θα αναστείλει την επαγγελματική του δραστηριότητα,αντίθετα από αυτόν πουπαραμυθιάζει τον κόσμο και τους υπόσχεται ότι θα παραβιάσει το νόμο και θα παραμείνει γιατρός.

Τέλος κάλεσε όλους και ιδιαίτερα τη νεολαία,να συμπορευτούν στον αγώνα για ένα άλλο Γαλάτσι,για τις λύσεις παλιών και νέων προβλημάτων,για τις αλλαγές και ρήξεις που οραματίζονται.Για ένα Γαλάτσι βιώσιμης ανάπτυξης,κοινωνικής αλληλεγγύης,συμετοχής,αξιοκρατίας,δουλειάς,ευθύνης και δημιουργίας.

Εγγύηση για την επιτυχία αποτελεί το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού,΄καθώς στελεχώνεται από ικανά και διακεκριμένα μέλη της κοινωνίας,ικανά να κάνουν πράξη τα σχέδια και τις πρωτοβουλίες για το νέο Γαλάτσι.

Μετά της τέλος της συγκέντρωσης η εθελοντική ομάδα του Συνδυασμού(βλέπε Φρανκ),δείχνοντας το σεβασμό στο περιβάλλον και στους γαλατσιώτες,σκούπισε τον χώρο της εκδήλωσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s