Τσίρος:Tραγικά ανεπαρκής….και υποκριτής

Κουκλοθεατρική η χτεσινή παράσταση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου.Μπορεί οι συγκεντρωμένοι να ήταν ενήλικες,οι εικόνες και ο λόγος όμως ,μόνο μικρά παιδάκια θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν.

Ούτε ο πιο ευφάνταστος νους θα μπορούσε το 2006 να φανταστεί  μια τέτοια εικόνα για τον Δήμαρχο μιας πόλης 100.000 κατοίκων.Πραγματικά θύμιζε ένα μικρό  πεισματάρικο ,τσαπατσούλικο και κακομαθημένο παιδάκι.Είχε μεν την αφέλεια ένος μικρού παιδιού ,του έλειπε όμως  η παιδική αθωότητα στο βλέμμα.Με συνθήματα και ψευτο διλήμματα περασμένων 4ετιών,προσπαθούσε να προσπεράσει τα ελλείματα και τις ανασφάλειες της πολιτικής του ανεπάρκειας.Με  λάσπη προς τον αντίπαλό του προσπαθούσε να χτίσει το προφίλ του καλού και ταπεινού γιατρού.

Ναι αγαπητέ γιατρέ …ο Τούντας πράγματι θέλει να ξαναγίνει Δήμαρχος ,γιατι με τον Καλλικράτη  και η Πολεοδομία και το ΙΚΑ και τα σχολεία και οι εφορίες θα ανήκουν στον Δήμο…και ως εκ τούτου σας θεωρεί ανεπαρκή και αδύναμο  για τόσο …μεγάλα πράγματα.

Πως θα μπορέσετε κύριε Δήμαρχε να διαχειριστείτε τόσο σημαντικά πράγματα,όταν για 4 χρόνια αδυνατείτε να διαχειριστείτε την κυκλοφορία  2 δρόμων?

Πως θα μπορέσετε να πετύχετε να είναι οικονομικά υγιής ο Δήμος,όταν για την προβολή σας και τις εξυπηρετήσεις προς ημετέρους κατασπαταλήσατε τα χρήματα του κράτους και των πολιτών?

Πως θα λύσετε το θέμα της ανεργίας,όταν Αντιδήμαρχοι διορίζουν  τα παιδιά και τις οικογένειές τους χωρίς κανένα ίχνος ντροπής.Πως μπορείτε να κοιτάζετε στα μάτια μια μητέρα ή ένα πατέρα που  παρακαλεί για μια μπουκιά ψωμί;

Πως μπορείτε κύριε Τσιρο , όχι σαν Δήμαρχος αλλά σαν γιατρός,να χρησιμοποιείτε  ακόμα και την «αδυναμία και την ασθένεια» ενός ανθρώπου για μικροπολιτικά οφέλη;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s