Μην ανησυχείτε…τα λεφτά είναι της Ευρωπαικής Ένωσης

Αυτή ήταν η απάντηση του υπεύθυνου των Ευρωπαικών Προγραμμάτων του Δήμου,στην ερώτηση για το υψηλό κόστος και την υπολειτουργία της ιστοσελίδας και του Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος του Δήμου.
Είναι σαν να αγοράζει ο Δήμος δυο απορριμματοφόρα κόστους 300.000 και να τα κρατά μέσα στο γκαράζ.

Αυτή είναι η τρανή απόδειξη για το πως φτάσαμε σαν χώρα στο χείλος της χρεωκοπίας.Αντί να δούμε τα ευρωπαικά προγράμματα σαν εργαλεία εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της χώρας,τα χρησιμοποιήσαμε σαν εργαλεία προσωπικής προβολής και εξυπηρέτησης ημετέρων.

Φανταστείτε ότι ο Δήμος Γαλατσίου για τα παραπάνω δύο προγράμματα «ξοδεψε» 770.000 €.Και ευτυχώς που το Γαλάτσι δεν είναι πολύ μεγάλος Δήμος,γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις μια ιστοσελίδα κόστισε και 1.000.000 €(λες και το Ιnternet….έχει πληθυσμιακά όρια).

Δυστυχώς η κακοδιαχείρηση ήταν το σήμα κατατεθέν της 4ετούς διοίκησης του Τσίρου.Αλόγιστες σπατάλες για υπερπροβολή,σπατάλες για πανηγυρικές δεξιώσεις.Φανταστείτε ότι για την έκδοση του 2μηνιαίου περιοδικού του Δήμου απασχολείται μια ντουζίνα ανθρώπων,που κάλλιστα θα μπορούσε να εκδίδει καθημερινή εφημερίδα.Χρήματα που με σωστή διαχείρηση θα ήταν υπεραρκετά για την πληρωμή κάποιων συμβασιούχων,που εδώ και κάποιους μήνες δουλεύουν τζάμπα.
Η κακοδιαχείρηση δεν αφορά μόνο τα χρήματα,αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό.Μια ανάλογη ιδιωτική επιχείρηση με 700 άτομα προσωπικό,θα έτρεχε με απίθανα γρήγορους ρυθμούς,θα ήταν πολύ πιο παραγωγική,πολύ πιο κερδοφόρα.
Βut dont worry….τα χρήματα δεν είναι δικά μας.Είναι των Γάλλων,των Γερμανών,των Βέλγων…
Dont worry γαλατσιώτες και γαλατσιώτισσες για το 1.500.000 € που χρωστάμε.Δεν τα χρωστάμε σ’ εσας.Τα χρωστάμε σε κάποιες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που κινδυνεύουν να κλείσουν…
Dont worry συμπολίτες.Συμβαίνουν και χειρότερα σε αλλους Δήμους.

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο Δήμος Γαλατσίου παραδόθηκε από την Διοίκηση του Θεόδωρου Τούντα  σ’ αυτή του Κυριάκου Τσίρου χωρίς χρέος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s