Πάλι μαζί!

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι συμπολίτες,

 Με αυτήν την ανοιχτή επιστολή μου δηλώνω δυναμικά «παρών» στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Θα είμαι και πάλι επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης  «Γαλάτσι 21ος αιώνας».

Η απόφασή μου αυτή υπαγορεύεται από:

  • τη γνωστή σε όλους σας  αγάπη μου και το πάθος που έχω για την πόλη αυτή.
  • τη συνεχή προτροπή και τα επίμονα αιτήματα των πολιτών του Γαλατσίου.
  • την καταστροφική για τον τόπο διοίκηση Τσίρου την τετραετία που διανύουμε.

Δεν μπορώ πλέον να παραμένω αμέτοχος και παθητικός παρατηρητής. Το Γαλάτσι δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Το Γαλάτσι βίωσε το τελευταίο διάστημα τη χειρότερη αυτοδιοικητική του περίοδο. Οπισθοδρόμηση παντού.

Ευτέλεια των θεσμών. Κατάρρευση των υποσχέσεων. Σπάταλη διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Πολλαπλασιασμός των δαπανών. Έξαρση του ρουσφετιού, του αυταρχισμού, της ανταλλακτικής ψήφου, της κακοδιοίκησης. Κανένα μεγάλο έργο. Προχειρότητα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση.

Χειροτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη. Η διοίκηση Τσίρου έριξε το Δήμο σε ξέρα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Σε τρεις λέξεις συνοψίζεται η πολιτική της:ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

 Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τα ωραία αλλά κούφια λόγια. Θέλουν να τους λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Θέλουν συνέπεια λόγων και έργων. Θέλουν περισσότερο πραγματισμό, περισσότερη πολιτική ηθική.

Η απερχόμενη Διοίκηση, με την αχαλίνωτη παροχολογία της, εμπορεύεται χωρίς αιδώ την ανθρώπινη ελπίδα, την αγωνία των συμβασιούχων και των οικογενειών τους ,τον ανθρώπινο πόνο, τάζοντας διορισμούς και μονιμοποιήσεις.

Και το κάνει αυτό ενώ γνωρίζει ή έπρεπε να γνωρίζει τη νομοθεσία και τις αποφάσεις της Πολιτείας για το πάγωμα των προσλήψεων και την υπαγωγή τους αυστηρά στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Γαλατσιώτισσες και Γαλατσιώτες,

Με τιμήσατε με τη ψήφο σας το 2002 και έδωσα μάχη για να μπει το Γαλάτσι στον 21ο αιώνα, με όραμα, με σχέδιο μεγάλων παρεμβάσεων ,με βελτίωση της καθημερινής ζωής, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα αδύνατα στρώματα της κοινωνίας μας. Έκανα λάθη και έμαθα από αυτά. Η πορεία μας ανακόπηκε από το λαϊκισμό και την πελατειακή νοοτροπία της σημερινής διοίκησης, που αποτελεί οδυνηρή παρένθεση στην ανοδική πορεία του τόπου.

Ο κόσμος όμως τώρα μπορεί και πρέπει να συγκρίνει. Να συγκρίνει την τετραετία τη δική μου και την τετραετία Τσίρου. Να συγκρίνει τις προεκλογικές υποσχέσεις του σημερινού Δημάρχου και τη ασυνέπεια των λόγων και των έργων. Με βάση αυτή τη σύγκριση και τις θέσεις μας πιστεύω ότι θα δώσει την απάντηση στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Καλώ σε συσπείρωση και αγώνα όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες του Γαλατσίου, ανεξάρτητα από πολιτικές και κοινωνικές αναφορές. Για μένα εκείνο που μετρά, η μόνη εξάρτησή μου είναι το συμφέρον του τόπου, η ζωή του πολίτη σε μια βιώσιμη πόλη. Θα πορευτώ ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ από κομματικές δουλείες και εξαρτήσεις, με οδηγό το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.

Καλώ ιδιαίτερα τη νεολαία μας που δίκαια απαξιώνει τη κυρίαρχη πολιτική, είναι συνειδητά στο περιθώριο και υφίσταται τις ολέθριες αποφάσεις άλλων, να μπει μπροστά, να συμπορευτούμε στον αγώνα για ένα άλλο παρόν και μέλλον της πόλης μας.

Για τη λύση παλιών και νέων προβλημάτων.
Για να κάνουμε τις αλλαγές και τις  ρήξεις που οραματιζόμαστε.
Για να αλλάξουμε τη  ρότα της πόλης.
Για να συνεχίσουμε το έργο που σταμάτησε από ανικανότητα η δημοτική παρένθεση Τσίρου.
Για ένα Δήμο βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης, συμμετοχής, δουλειάς, ευθύνης και δημιουργίας. Όλα αυτά απαιτούν νέες ολοκληρωμένες και πολιτικά τεκμηριωμένες στρατηγικές. Παλαιοκομματικές αντιλήψεις και τακτικές δεν έχουν θέση στο νέο σχεδιασμό, που απαιτεί κοινωνική συμμετοχή, σύνθεση, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα.
Ειδικά στη εποχή μας, εποχή πολλαπλών κρίσεων, εποχή του «Καλλικράτη» και των νέων αυτοδιοικητικών και κοινωνικών απαιτήσεων, χρειάζεται μια νέα Διοίκηση  με γνώση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ,που θα αναθερμάνει την ελπίδα, που θα δώσει προτεραιότητα στα κοινωνικά προβλήματα ,στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων. Σημειώνουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα επιφορτίζεται με νέες αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες, χωρίς, όπως πάντα, να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι για την άσκησή τους.

 Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μου θα στελεχώνεται από ικανά και διακεκριμένα μέλη της κοινωνίας μας. Ικανά να κάνουν πράξη το σχέδιο και τις πρωτοβουλίες μας για το νέο Γαλάτσι.

Ζητώ τη συμμετοχή σας, τις προτάσεις  σας , τη δημιουργική φαντασία της νεολαίας και την εθελοντική προσπάθειά σας για να δημιουργήσουμε μαζί ένα ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο δημοτικό πρόγραμμα, που θα απαντά στις προκλήσεις των καιρών και θα στοχεύει στο μέλλον.

 Ζητώ τη δημιουργική συμμετοχή σας για τη διαμόρφωση του προγράμματος και τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα συνδυάζει τη γνώση, την  εμπειρία, την πολιτική κρίση και συνείδηση, τη διοικητική ικανότητα, τη διάθεση δουλειάς και προσφοράς για το κοινό καλό, την ανησυχία  και το σφρίγος της νιότης

 Από σήμερα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον αγώνα για το Γαλάτσι του 21ου αιώνα, για το Γαλάτσι των προσδοκιών μας!

Σας σφίγγω το χέρι

Θεόδωρος Τούντας

Αρχιτέκτων

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s